Om Poolia

Er vi menneskekjennere? Absolutt. Brenner vi for engasjement og lidenskap? Alltid. 
Det er enkelt å definere Poolia som et bemannings- og rekrutteringsbyrå. Men Poolia er så mye mer enn det. Vi påstår at vi er eksperter på å finne og matche kompetanse. Det er alltid menneskene som gjør forskjellen. Det er individer som skaper resultater. Vi tror på at rett individ på rett plass bygger fremgangsrike foretak.

VÅR STYRKE

Poolia har i 30 år fokusert på en sak, å ansette kvalifisert kompetanse. Denne styrken gjør oss om til bransjens mest erfarne rekrutteringsselskap. Vi har lang erfaring innom en rad av spesialistområder. Vi forstår kundenes ønsker og behov og med dette gjør at vi vet hva som kreves av individet. Med en kvalitetssikker prosess, ledende digitale verktøy og en unik filosofi leverer vi det vi lover. Ansettelser av høyeste kvalitet.

VÅR FILOSOFI

Kandidatens CV er viktig, men betyr ikke alt. For oss er helheten avgjørende for hvordan en person presterer. Derfor gjennomfører vi detaljerte intervjuer og tester med alle våre kandidater. Vi identifiserer drivkraft og ambisjoner. Riktig personlighet skal matche med forutsatt stilling og kunde. Først når helhetsbilde er klart foreslår vi ikke bare et passende individ. Vi foreslår rett individ.

VISJON

Rett individ på rett plass – alltid.

MÅL

Vi hjelper foretak og organisasjoner med rekruttering og bemanning av kvalifisert kompetanse.

FORRETNINGSIDÉ

Poolias forretningsidé gjenspeiler hvorfor vi gjør en forskjell – vår kultur. Gjennom våre handlinger skal kunder, kandidater og andre interessenter forstå hvem vi er og hva vi står for.

HISTORIE

I 1989 grunnla Björn Örås Økonomipoolen i Stockholm. Tre år senere startet Björn Örås Teknologipoolen. Virksomheten vokste og i 1997 ble det besluttet å utvide. Tanken var å skape en totalleverandør innenfor bemanningsbransjen med satsning på flere yrkesgrupper.

Selskapet fikk nytt navn, Poolia, samtidig kom kontor segmentet inn og fikk navnet Poolia kontor. I 1999 kom Poolia på børsen og i samme år ble Jus området introdusert. Poolia var den første i Sverige med rekruttering og bemanning innenfor Juridiske tjenester.

Den nye strategien viser seg å bli en stor suksess og i 2000 ble Poolia Sveriges mest rasktvoksende foretak og det tredje største bemanningsbyrå i landet. Samtidig ekspanderer virksomheten til Finland. Ekspansjonen fortsetter også året etter da Poolia kjøpte opp Competence Sköterskejouren som ble Poolia Vård, og samtidig etablerte seg i Tyskland gjennom kjøpet av foretaket A&Z.

I 2002 settes lager og industri i et eget foretak, Uniflex. Poolia Vård og Poolia Doktor blir etter en tid også eget foretak, Dedicare.

Poolia Executive Search våknet til i 2011 og Poolia kontorer vokser I flere svenske byer.

I 2018 skjedde det en sammenslåing av Poolia og Uniflex, samtidig ekspanderer Poolia til Norge.

I dag er Poolia et av de mest kjente varemerker i bransjen, med en omsetning på ca. 2 milliarder SEK og ca. 4500 ansatte i fire land.