Om Poolia

Poolia er eksperter på å finne og matche ferdigheter. Det er alltid menneskene som gjør en forskjell, og det er mennesker som skaper resultater. Vi hjelper deg med å finne de rette menneskene.

Vår styrke

Poolia har i 30 år fokusert på en ting, å ansette kvalifisert kompetanse. Vi har lang erfaring innom våre spesialistområder. Vi forstår kundenes ønsker og behov. Med en kvalitetssikker prosess, ledende digitale verktøy og en unik filosofi leverer vi det vi lover.

Vår filosofi

Kandidatens CV er viktig, men betyr ikke alt. For oss er helheten avgjørende for hvordan en person presterer. Derfor gjennomfører vi detaljerte intervjuer og tester. Vi identifiserer drivkraft og ambisjoner. Riktig personlighet skal matche med forutsatt stilling og kunde. Først når helhetsbilde er klart foreslår vi ikke bare en passende kandidat. Vi foreslår rett kandidat.

Visjon

A world where people matter – powered by tech

Mål

Vi hjelper foretak og organisasjoner med rekruttering og bemanning av kvalifisert kompetanse.

FORRETNINGSIDÉ

Poolias forretningsidé gjenspeiler hvorfor vi gjør en forskjell – vår kultur. Gjennom våre handlinger skal kunder, kandidater og andre interessenter forstå hvem vi er og hva vi står for.

HISTORIE

I 1989 grunnla Björn Örås Økonomipoolen i Stockholm. Tre år senere startet Björn Örås Teknologipoolen. Virksomheten vokste og i 1997 ble det besluttet å utvide. Tanken var å skape en totalleverandør innenfor bemanningsbransjen med satsning på flere yrkesgrupper. Selskapet fikk nytt navn, Poolia, samtidig kom kontorsegmentet inn og fikk navnet Poolia kontor. I 1999 kom Poolia på børsen og i samme år ble Jusområdet introdusert.

Poolia var den første i Sverige med rekruttering og bemanning innenfor Juridiske tjenester. Den nye strategien viser seg å bli en stor suksess og i 2000 ble Poolia Sverige et av det raskest voksende foretaket og det tredje største bemanningsbyrået i landet.
Samtidig ekspanderer virksomheten til Finland. Ekspansjonen fortsetter også året etter da Poolia kjøpte opp Competence Sköterskejouren som ble Poolia Vård, og samtidig etablerte seg i Tyskland gjennom kjøpet av foretaket A&Z. I 2002 settes lager og industri i et eget foretak, Uniflex. Poolia Vård og Poolia Doktor blir etter en tid også eget foretak, Dedicare. Poolia Executive Search våknet til i 2011 og Poolia kontorer vokser I flere svenske byer.

I 2018 skjedde det en sammenslåing av Poolia og Uniflex, samtidig ekspanderer Poolia til Norge. I dag er Poolia et av de mest kjente varemerker i bransjen, med en omsetning på ca. 1,7 milliarder SEK og ca. 5000 ansatte i fire land.